Startpagina

De stropdas

Vaak door niet-ingewijden beschouwd als een foltertuig is de stropdas in tegendeel een accessoire om van te genieten.

Het klopt inderdaad dat de stropdas moeilijk te strikken is. Soms scheef, te lang of te kort, hij verdraagt geen enkele buitensporige afwijking.

Weliswaar wringt hij onhebbelijk aan de hals bij hen die gewend zijn om de dingen op z’n beloop te laten. En omdat hij de neiging heeft om tomatensaus of andere sauzen aan te trekken, laat een groot aantal ongeduldige mannen deze halsband gemakshalve in de kast liggen.

Maar wat is een echtgenoot zonder das? Wat zou een zakenman zijn zonder deze bekoorlijke verfijnde sjerp om zijn hals?

De stropdas met zijn zijden rug is een uiting van élégance.

Het is alléén dat kleine detail dat het complete verschil aangeeft tussen een alledaagse en een onweerstaanbare man. Het is een niet weg te denken modeaccessoire voor de ene, dat gedragen wordt in allerlei motieven en kleuren en het toppunt van elegantie voor de anderen in een perfectie combinatie met het overhemd, het kostuum, de manchetknopen en de pochet.

Discreet en verfijnd, sober en elegant, verblindend en veelkleurig, ... zo geeft elke man met het dragen van een das zijn persoonlijke opvatting weer van wat hij wil hoe men hem ziet. De das is een barometer en een ware spiegel van zijn stemming. Het is een opvallend kenmerk dat men opmerkt en waar men niet om heen kan, maar ook en vooral een teken van zelfrespect.