Startpagina

De toepassing van de stropdas

Elke gelegenheid vraagt om een stropdas op een passend moment.

Voor een sollicitatiegesprek dient de das sober te zijn. Sombere, neutrale niet al te fantasierijke dassen dragen bij aan de elegantie van de kleding.

Voor op kantoor dient de dagelijkse das de stijl van de onderneming uit te stralen.
In een commerciële of creatieve omgeving mag de kleur van de das gewaagd zijn (levendige tinten bij verkopers – een paarse tint bij mensen uit de reclamewereld).
In financiële kringen of in de advocatuur geeft men de voorkeur aan een das die elegantie en distinctie uitstraalt. Een zijden das met een sober dessin wordt uiteraard graag gezien, evenals een das in een tint die past bij de kleur van het overhemd.

Voor een zakelijke afspraak straalt de stropdas het beeld van de onderneming uit; voor een afspraak in het algemeen, straalt het uw persoonlijkheid uit.

Voor grote familiefeesten zoals huwelijken, doop- en communiefeesten, verjaardagen van huwelijken, etc. kan de das een iets plechtstatigere rol spelen, zowel wat betreft de kleuren als de motieven.
Hierbij wordt de voorkeur aan lichte kleuren gegeven.

Voor de meer mondaine feesten, zal de das zich aan de vermoedelijke stijl van de gastheren van de dag moeten aanpassen. Het dragen van een witte das getuigt van een grote elegantie.