Startpagina

De stropdas voor de vrouw

Rond de 19de eeuw beginnen de vrouwen die stropdassen dragen de aandacht te trekken. De pioniersters van de feministische bewegingen zoals George Sand kleedden zich als mannen en droegen de stropdas om hun emancipatie op te eisen.

Maar al vóór dit tijdperk, maakte de das reeds deel uit van de accesoires van bepaalde vrouwen van hoge stand. Het gaat hier niet om zich als een man, maar als een elegante en sierlijke vrouw te kleden.

Het is waar dat vrouwen met een das een bijzondere charme hebben: het contrast dat door het mannelijke karakter van dit attribuut wordt veroorzaakt, onderstreept meer hun vrouwelijkheid. Het was niet per toeval dat George Sand talrijke minnaars verleidde …

Japan is sinds de herfst van 2006 het land van de stropdasdragende vrouwen, de das is daar opmerkelijk in zwang bij vrouwen. Deze recente mode werd gelanceerd door de rockzangeressen van de jonge generatie als Anna Tsuchiya, de equivalent van Avril Lavigne in Canada.

Aanvankelijk was het dragen van de stropdas beperkt tot de volgelingen van deze nieuwe look, “Hime Rock“ genaamd (Rock volgens de Prinses).

Vandaag verspreidt het zich onder alle jonge Japanse vrouwen, steeds op zoek naar een laatste schreeuwende stijl. Zij willen vooral niet de Japanse zakenlieden nadoen. Voor hen is het dragen van de das simpelweg een andere manier om hun vrouwelijkheid goed uit te laten komen om zodoende de mannen te verleiden…