Startpagina

De Windsor knoop

De Windsor knoop is de dasknoop voor grote gelegenheden. Deze zeer Engelse naam is afkomstig van de Hertog van Windsor die hem populair maakte.
Aangezien hij omvangrijk is, dient hij bij voorkeur op wijdgesneden boorden gedragen te worden, zoals de Italiaanse boorden of de Windsor boorden.
Soms moeilijk om te strikken, waarbij het van belang is erin te slagen om de knoop tussen de beide delen van de boord te plaatsen en achter de laatste knoop van het overhemd te verbergen.

De Windsor knoop
  1. <<
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >>

Voorbereiding: Sla de das om de hals nadat de bovenste knoop van het overhemd is gesloten en de boord omhoog is gezet. De twee slippen van de das worden op een asymmetrische wijze geplaatst. De brede slip wordt veel langer gelaten dan de smalle slip.

De fases:
Fase 1: Kruis de brede slip over de smalle slip. Houd de kruising vast, vervolgens maakt u een lus door het omhoog halen van de brede slip en sla hem daarna naar beneden.
Fase 2: Breng de brede slip van de andere zijd onder de kruising. Maak een andere lus door het omhoog halen van de brede slip over de das en sla hem neer.
Fase 3: Haal de brede slip horizontaal over de bovenkant van de smalle slip.
Fase 4: Haal de brede slip loodrecht onder de das, trek het recht en laat de brede slip in de lus glijden.
Fase 5: Houd de smalle lus vast en trek voorzichtig aan de brede slip om de das recht te trekken; centreer de knoop bovenaan en in het midden van de boord.

De Windsor knoop in enkele termen:
Benaming: Windsor knoop, Full Windsor, dubbele Windsor
Moeilijkheid: ***
Populariteit: *****
Lichaamsbouw: gemiddelde lengte, kleine mannen, korte bustes, smalle halzen
Type overhemdboord: klassiek, wijdgesneden
Type stropdas: standaard, lang, fijn