Startpagina

Stropdas: zwarte, witte, roze, ...

De keuze van de kleur van een das is altijd delicaat. Men moet met de kleur van het overhemd maar ook met die van het kostuum rekening houden.

Over het geheel genomen zijn er twee technieken voor het bereiken van een harmonie. De stropdas vormt of een contrast, of het smelt samen met de kleur van het overhemd of het kostuum.

De zwarte stropdas verenigt chique en sober en gaat vooral goed samen met een zwart kostuum en een wit overhemd voor een aangenaam contrast.

De witte dassen of crèmekleurige worden vaak bewaard voor de grote gelegenheden. Zij zullen met het wit van het overhemd voor speciale gelegenheden samensmelten.

Over het algemeen staat de roze stropdas perfect op een wit of hemelsblauw overhemd, of bij een grijs kostuum.

De rode stropdas vormt een uitstekende harmonie met een blauw overhemd, roze, zwart of wit.

De gele stropdas is ideaal op een effen blauw of gestreept overhemd, in marineblauw of pastelblauwig of voor het opfleuren van een overhemd met een herfsttint (bevroren kastanje bijvoorbeeld). De gele das op een roze overhemd moet men echter vermijden.

De blauwe stropdas gaat perfect samen met een blauw overhemd in dezelfde of lichtere tinten en ook met een wit overhemd. Hoe meer de das door een kleur wordt gesteund des te meer elegantie straalt ervan af.

Tenslotte de groene stropdas die minder goed is te combineren, maar toch goed samengaat met overhemden in rode, witte, zwarte of groene in lichtere tinten.